Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

09.11.10

Osho – adevărul

Posted in Adevărul at 2:11 am by rast

Citat

“Adevărul este întotdeauna pur, direct, detaşat de toate. El are o frumuseţe deosebită, deoarece este esenţa vieţii, a existenţei, a naturii. Nimeni nu minte, cu excepţia omului. O tufă de trandafiri nu poate minţi. Ea trebuie să producă trandafiri; din ea nu pot ieşi gălbenele, ea nu poate înşela. Îi este imposibil să fie altfel decât este. Întreaga existenţă, cu excepţia omului, trăieşte în adevăr. Adevărul este religia întregii existenţe; numai fiinţa umană face excepţie. Dar în clipa în care omul se hotărăşte să devină o parte a existenţei, adevărul devine religia sa. Aceasta este cea mai mare revoluţie care i se poate întâmpla oricărei fiinţe. Acesta este momentul de glorie.

Voi nu vedeţi lumea aşa cum este, o vedeţi aşa cum vă obligă mintea voastră să o percepeţi. Şi acest lucru îl puteţi constata pretutindeni. Oamenii sunt condiţionaţi în cele mai diverse feluri, iar mintea nu este nimic altceva decât condiţionare. Ei privesc lucrurile conform prejudecăţilor pe care le au; acestea au o anumită culoare. Facem distincţii, considerăm o fiinţă superioară şi alta inferioară, considerăm că bărbatul este mai puternic iar femeia mai slabă şi îi diferenţiem pe oameni în funcţie de inteligenţa lor…
Unele rase au susţinut că sunt poporul ales al lui Dumnezeu. Fiecare religie pretinde că scriptura ei este scrisă de Dumnezeu însuşi. Toate aceste lucruri constituie, strat peste strat, mintea voastră. Până când nu veţi fi in stare să lăsaţi întreaga minte deoparte şi să priviţi lumea direct, imediat, prin intermediul constiinţei, nu veţi fi niciodată capabili să vedeţi adevărul. Cel mai mare act de curaj este acela de a renunţa la minte. Cel mai curajos om este acela care priveşte lumea aşa cum este ea, fără ca între aceasta şi el să se interpună mintea. Lumea este cu totul altfel, neasemuit de frumoasă. Nu mai există nimic inferior sau superior, nu mai există nici o deosebire.
În general se crede că intelectualii sunt oameni inteligenţi. Nu este adevarat. Intelectualii se bazează pe cuvinte moarte. Inteligenţa nu poate face acest lucru. Inteligenţa aruncă cuvântul, care este cadavrul, şi păstrează vibraţia lui vie. Calea unei fiinţe inteligente este calea inimii, deoarece inima nu este interesată de cuvinte; o interesează numai seva conţinută în ele. Ea nu păstrează recipientele, ea bea pur si simplu sucul şi arunca recipientul.”


“Nimeni nu minte, cu excepţia omului”… Da! Nu trebuie să-l credeţă pe Osho! Observaţi singuri modul de comportament al celorlalte vieţuitoare din mediul dvs. înconjurător.

“Adevărul este religia întregii existenţe”… nici nu vă daţi seama cât rău produce minciune. Chiar acele mici minciuni considerate de unii oameni drept bune sau nevinovate. Se spune că nu-i bai/minciună dacă spui unei doamne cucoane că arată bine, chiar dacă ea arată îi face competiţie :) lui Scaraoţchi. O aşa zisă minciună nevinovată, dar ea rupe cucoana de adevărata realitate. Îşi va crea iluzia că arată bine. Dacă i se spunea adevărul, poate lua măsuri şi într-adevăr se mai aranja un pic. Va crede că arată bine şi nu se mai aranjează.

Nu mai spun nimica despre minciunile care se spun în reclame. Mai ales cele din reclamele de medicamente. Oamenii le iau drept bune şi îi ajută doar efectul auto-sugestionării lor.

“Cel mai mare act de curaj este acela de a renunţa la minte”… cărţile nu sunt scrise de Osho, ci de unii discipoli care au scris ce au înţeles. Nu este vorba de a renunţa la minte (o spălare pe creier), ci la conţinutul acesteia. Trebuie să renunţi la ceea ce educaţia te-a învăţat că este bun sau rău, că trebuie să priveşti lucrurile într-un anumit mod.

2 Comments »

 1. mihaela Said:

  September 22, 2010 at 11:45 am

  Tot Osho spune : ” frumuseţea de a te afla în nimic ( no mind ) este aceea că poţi aprecia totul ” ( adică poţi fi prezent şi astfel poţi descoperi adevărul…iar adevărul, atunci când îl descoperi, nu poate fi povestit ci doar simţit ).

  Am găsit interesant ce spune Bedri Cetin în ” Energie Universală ”
  ( dacă nu greşesc este profesor de fizică la o universitate americană ):
  ” Iluminarea nu este o condiţie obligatorie pentru că nimeni nu o poate provoca. Iluminarea se întâmplă numai prin Graţia Sursei. Ea poate fi accelerată prin înţelegerea adevărului şi acesta Graţie Sursei. Tu eşti Sursa şi acesta este adevărul.

 2. rast Said:

  September 22, 2010 at 12:00 pm

  Da mihaela
  “frumuseţea de a te afla în nimic ( no mind ) este aceea că poţi aprecia totul”
  asta este paradoxul uman… abis cand esti “un numeni” (cand te afli in nimic… minte goala, suflet lipsit de dorinte) apreciezi totul – realizezi marimea infinitului!… si incapacitatea limbajului uman de a exprima anumite stari sufletesti!

Leave a Comment