Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

01.29.10

Non-dualitate, adevăr al creaţiei

Posted in Adevărul at 12:56 am by rast

Am o părere bună despre mine Ş= ! Se pare că am trecut de dualitate!

În ultimii doi ani am avut o viaţă foarte nasoală, am avut colegi de servici cu obiceiuri foarte deranjante. Simţeam că trebuie să mă concentrez, să nu-i mai judec şi să încerc să-i înţeleg. M-am pus în locul lor! Ce am constatat?

Oamenii au probleme (nu mai mari sau mai mici)! Nu poţi compara problemele unuia cu probleme altuia. Nu problemele sunt importante, ci modul de percepere a lor. De exemplu:

sunt divorţat de 10 ani, am o viaţă socială foarte retrasă. Mulţi din cei ce mă cunosc, consideră lipsa unei partenere de discuţii foarte nasoală. Mule persoane au stări de singurătate din cauza unui pertener de viaţă. Eu nu am astfel de stări. Lipsa unei partenere de… nu mă deranjează deloc. Nu (mai) simt nevoia să discut cu cineva. Da! Multe persoane simt nevoia unui partener de discuţii, pentru a se “descărca”, pentru a-şi împărtăşi gândurile. Şi eu am fost aşa. Dar nu mai sunt. Infinitatea a devenit un suplinitor fidel al unui partener de viaţă.

Consideram un lucru rău să fluieri în birou, sau să râgâi sau să cânţi sau să tropăi… Am analizat foarte atent astfel de persoane, cu manifestări considerate nesimţite/neruşinate. Îi înţeleg: este modul lor de a se apăra împotriva problemelor ce le au! Nu mai judec aceste manifestări. Îi compătimesc pe astfel de oameni.

Alte evenimente din viaţă…

De multe ori îmi trece autobuzul cu care fac naveta le locul de muncă, pe sub mustaţă… în sensul că, cum ajung la 20 metri de staţie, deja pleacă. Trebuie să mai aştept, pe următorul. Nu mă mai enervez. Aşa a fost să fie! Ăsta este mersul lucrurilor!

Am transcens dualitatea dându-mi seama că TOTUL este ghidat din acel plan paralel, numit de Castaneda/ don Juan: “cealaltă realitate“.

Teoriile filozofice moderne greşesc: nu noi decidem ce este bun sau rău pentru noi. Jocul vieţii este ghidat din cealaltă realitate, acolo se decide drumul nostru, viaţa noastră, întâmplările din viaţă, momentul când ni se arată o oportunitate, etc.

În cealaltă realitate nu există bine şi rău, frumos şi urât. Totul este determinat de anumiţi factori.

Noi oamenii am decis caŞ

 • ninsoarea să fie considerată frumoasă, şi
 • ploaia să fie considerată urâtă.

Aşa am fost educaţi. Aşa am învăţt că este.

De ce nu am învăţat invers? Staţi şi gândiţi-vă: de ce X este frumos, iar Y este urât. Nu! Nu e X frumos! Ne place nouă. Poate lui Z îi place de Y.

Era o vreme când se considera că femeile frumoase sunt cu pielea albă şi grase. Acuma se consideră frumuseţi, femeile bronzate şi slabe. Este vorba de moduri de percepere şi tradiţii/educaţie.

5 Comments »

 1. rody Said:

  January 30, 2010 at 12:53 am

  “nu noi decidem ce este bun sau rău pentru noi.” interesanta teoria…si plauzibila…personal cred ca viata ar trebui luata asa cum vine…fara sa incerci sa despici firul in patru…sa-ti pui intrebari…de ce asa…de ce acum…in viata pierzi ceva pentru ca asa trebuie…chiar daca ai impresia de nedreptate la momentul respectiv…evolutia ulterioara dovedeste contrariul…probabil pierderea autobuzului evita fara sa stii o neplacere… :)

 2. vasile Said:

  January 31, 2010 at 8:20 am

  Stima!
  Apropo de un cuvant din titlul postului! Cata babilonie si balamuc genereaza si creatia asta!!
  Mie imi este mila/sila (greu scapa omu’ de sentimente) cand ii aud pe cre(s)tini cum vorbesc ei (de parca s-ar putea vorbi!) de Dumnezeu si il mai si inzestreaza cu tot felul de atribute, cel de creator aflandu-se la loc de cinste!

 3. Adrian Said:

  February 20, 2010 at 7:34 am

  Salut! Adevarul: inca mai simti nevoia acuta a unui partener de discutii si o vei simti toata viata. Atata timp cat vei exista fizic pe pamantul acesta, vei fi doar una din cele doua jumatati. Cand te retragi in meditatie te simti nondual, te intorci la sursa, insa cand deschzi ochii, ai revenit inapoi la forma de 1/2 din intreg. O dovada pentru nevoia ta acuta de a comunica este chiar asta: ce facem noi aici.
  :)

 4. Adrian Said:

  February 20, 2010 at 7:42 am

  o completare: Eckhart Tolle a spus ca nu poti anula sau nega nevoia unirii cu cealalta parte (femininul). Ar fi un drum periculos sa faci asta si e foarte posibil sa nu stii niciodata daca esti intradevar iluminat si te-ai intors la sursa sau mintea si-a creat inca o scuza la singuratatea ta. Un esec in relatia cu femininul nu este motiv de retragere de pe scena vietii si de a te ascunde in spatele ideologiilor frumoase. Adevarata iluminare este acceptarea, nu incercarea de a nu simti nevoia. In plus de asta, ce zici de o relatie cu femininul in care ambii sunt aoproape de sursa si traiesc constienti. gaseste-ti o femeie ca asta si vei iubi din nou viata. Esti inca om, nu nega asta!

 5. mihaela Said:

  March 2, 2010 at 2:33 pm

  Osho în “De la sex la supraconştiinţă” spune cam acelaşi lucru ca Adrian. Aivanhov tratează şi el acest subiect în “Balaurul înaripat…

Leave a Comment