Скачать программки на комп Карта сайта Samsung gt s3600 скачать игры Карта сайта Скачать дрожь земли 3 Карта сайта Tekken 6 скачать бесплатно торрент Карта сайта Катя чили скачать бесплатно Карта сайта Vkracker 5 скачать Карта сайта Скачать cell Карта сайта Скачать порно сестер Карта сайта Скачать суперзвезда Карта сайта Саруханов зачем вернулась ты скачать Карта сайта Ла2 скачать бесплатно Карта сайта Acdsee keygen скачать Карта сайта

10.02.08

Cunoaşterea adevărului

Posted in Adevărul at 12:38 am by rast

()În peregrinările mele pe calea biti-lor :) , adunaţi de cablurile ethernet şi având ca punct terminus minunate fişiere ordonate pe HDD-ul unui aerver web, am găsit informaţii care aduc un PRO-argument ideii cu care eu sunt de acord şi care spune că trăim într-o lume despre care nu ştim nimic sau, folosind o expresie dintr-o carte a domnului Pavel Coruţ: “nu vă cunoaşte-ţi nici propriul organism, nici planeta pe care locuiţi!”

Voi încerca să grupez astfel de informaţii de pe Internet într-o pagină dedicată, aici. Chiar dacă am şi astfel de preocupări cognitive, preocuparea de bază rămâne programarea web, încercând o specializare în CMS-urile deja existente şi pe care deja am început să le folosesc.

Dar, înainte de a fi programator, sunt om (cel puţin aşa reiese, uitând-umă în oglindă :) ) şi încerc să aflu câte ceva din lumea în care trăiesc. În anii anteriori am fost adeptul a diverse teorii: a fost ateu, am devenit credincios, acum sunt… nici una, nici alta… ambele au argumente PRO şi CONTRA.

Nu mai enumăr toate teoriile privind aspectele vieţii cotidiene asupra cărora am fost adept şi mai apoi mi-am schimbat atitudinea. Am devenit în toate (cu foarte mari excepţii) împarţial şi ne-credincios. Voi mai adera la câte o teorie doar când acesta nu va avea nici un argument CONTRA iar toate faptele experimentale o va certifica.

Am ajuns să pun la îndoială chiar şi ceea ce simt, acele gânduri pe ne-gândite, care mi-au fost călăuză mulţi ani. Asta nu înseamnă că le neglijez, ba dimpotrivă: le acord o mare atenţie dar încerc să le înţeleg, nu le mai cred în exclusivitate (cu fanatism) aşa cum o făceam în anii de început al ghidării mele după sentimente.

Am ajuns la o altă sintagmă, tot dintr-o carte a domunului Pavel Coruţ: “orice fanatism, de orice natură, nu este bun”. Această idee, de a nu considera nimic adevăr absolut, este spusă şi de Osho, dar cu alte cuvinte (probabil prost traduse în limba română): “să nu-ţi faci principii în viaţă”.

Această atitudine mentală, de:

 • a nu crede în nimic,
  dar în toate câte-un pic

(românul e născut poet :) :) )

considerată o mare greşeală a lumii contemporane, îmi oferă o judecare imparţială a evenimentelor cotidiene şi o mare lipsă de stres… ceea ce conferă o mare putere de muncă, implicit concentrare şi atenţie.

Aş putea considera aeastă stare mentală ca fiind un adevăr absolut al fiinţei umane, dar nu mai consider nimic, trebuie să mai experimentez… poate există şi alte atitudini de viaţă care dau echilibre şi mai mari, stabilităţi din ce în ce mai înalte.

7 Comments »

 1. manole Said:

  October 2, 2008 at 12:06 pm

  …cica se numeste intelepciune… :)

 2. rose Said:

  October 2, 2008 at 9:16 pm

  >>poate exista si alte atitudini de viata care dau echilibre si mai mari , stabilitati din ce in ce mai inalte

  tie aceasta atitudine cu ” a nu crede in nimic , dar in toate cate-un pic ” iti da stabilitate?
  Mie , desi stiu ca are un grad fffff. mare de adevar si o practic din necesitate , imi da fiori pe sira spinarii .

 3. rast Said:

  October 2, 2008 at 11:15 pm

  @manole: Uauuu :) !!!

 4. mesterulmanole Said:

  October 2, 2008 at 11:20 pm

  …adica cica ai inceput sa imbatranesti!… :)

 5. rast Said:

  October 3, 2008 at 1:03 am

  asta se simte mai ales la oase :) si mai apoi la minte :) !

 6. mesterulmanole Said:

  October 3, 2008 at 3:25 am

  …deci cu oasele, cum stai? :)

 7. rast Said:

  October 3, 2008 at 4:41 am

  Fata de anii tineretii :) mintea cunoaste un trend ascendent, dar oasele un trend descendent :) !
  Oasele… inca “nu m-au lasat”, sunt multumit de ele (ma uit la cei din jurul meu, de-o varsta ca mine sau mai mici…), dar nu mai merge treaba ca la 30 :( !

Leave a Comment